maanantai 19. lokakuuta 2015

Ida: rally-tokoa, synttäreitä, treeniä, avustajakoiria ja kisastartteja!

Viikkoon on mahtunut taas paljon! Me innostuttiin Maisan kanssa rally-tokosta, tai siis minä innostuin ensin ja innostutin sitten koiranikin ;) Päätin huvinvuoksi kokeilla Maisan kanssa alo-luokan liikkeitä kotona ja namien ja pienen avustuksen voimalla sujui kaikki liikkeet. Ollaan nyt reenailtu niitä kotosalla ja ekat ohjatut treenit käytiin viime torstaina Salon koirahallilla Jaana Karppisen opissa. :) Maisalle vaikeinta varmaan on perusasento/sivulle tulo. En ole sille koskaan opettanut mitään tiivistä perusasentoa, vaan sivulla olo on ollut lähinnä noutopuuhissa käytössä ja silloin se on ollut hyvin epämääräinen "tuossa jossain sivulla vaan". Olemme siis aika paljon naksutelleet sitä ja muita yksittäisiä juttuja kotona. Pientä radanpätkää tehtiin sitten Jaanan treenissä ja sen innoittamana päätin ottaa härkää sarvista ja ilmoitin Maisan epävirallisiin kisoihin! :D Epikset järjestää Koirakerho Tassut ja siellä luokkina ALO ja AVO ja palkkaaminen on sallittua. Ajattelin että se on hyvä tilaisuus päästä harjoittelemaan radan tekemistä kisanomaisesti ja kun vielä namitkin on sallittuja niin mikäs siinä! :) Se on siis ohjelmassa keskiviikkona!

Agilityn osalta ollaan menty aika vuoristorataa treenien suhteen. :D Viime maanantaiset viikkotreenit menivät ihan poskelleen, rata ei ollut lainkaan mun eikä mun koirien tyyppinen ja oma fiilis oli koko päivän jo töissäkin vähän plaah, niin senhän tiesi jo että mitä siitä tulee, ei yhtään mitään! :D Onneksi käytiin sitten omatoimi-reeneissä torstaina ennen viikonlopun kisoja ja sain hyviä onnistumisia kaikille! Tehotreenissä olivat kepit, rengas ja A-este. Raisan kanssa oli ihan pakko kokeilla, että miten kaukaa sen pystyy lähettämään kepeille ja siitä tietty vähän videotakin:


Lauantaina mentiin sitten Veeran kanssa Kirkkonummelle kisaamaan! Molemmat oli jotenkin tosi väsyneitä jo heti aamusta ja mietittiin että mitenköhän käy. Aamu alkoi kakkosluokalla ja siinä meillä oli kisaamassa Veeran Aapo ja multa Roxy. Roxylle olin ottanut kaikki 3 rataa. Ekalta agi-radalta meille tuli 10 ja hiukan yliaikaa (kepeiltä 5 ja aikaa, putkelta kielto 5)  ja sillä päädyttiin 1. sijalle. :D Toiselta agi-radalta ja hyppäriltä tuli molemmilta HYL, kummassakin tökki kepit ja toisella taisi tulla yksi hyppykin väärään suuntaan. Harmittavat nuo kepit kun Roxylla oli muuten tosi hyvä into ja vauhti.. En tiedä mikä sen keppi-ongelman aiheuttaa, teki jokaisella kolmella radalla samalla tavalla, aloitus oli hyvä ja toka vikaan väliin asti tasaista pujottelua ja sitten yhtäkkiä vaan seis. Tehnyt samaa nyt muutamissa kisoissa, treeneissä kuitenkin tekee hienosti loppuun asti! En tiedä alkaako se ennakoimaan palkkaa vai mitä.. Noh, katsotaan miten tämä tästä etenee. Raisalle mulla oli hyppäri ja yksi agi-rata ja molemmilta napsahti HYL. Raisalla karkasi mopo käsistä ja mulla ei ollut lainkaan Raisa-moodi päällä ja radat oli sika vaikeat ykkösluokan radoiksi ja niihinhän se sitten kosahti. Olen kuitenkin tyytyväinen Raisan lähtöihi ja kontakteihin! :) Uutta matoa koukkuun vaan! Päivän viimeisenä mulla oli sitten Brucelle kaksi agi-rataa, tai siis piti olla ;) Ekalta radalta rapsahti 0-voitto ja SERT! Vihdoin! Jo sitä onkin odotettu! Ei ollut kyllä mikään kaunis tai sujuva rata, mutta nyt päästään nollaamaan tilanne ja aloittamaan puhtaalta pöydältä 2. luokassa! :) Seuraavat kisat onkin sitten tulevana viikonloppuna Maisa kanssa TSAUlla ja sitten muiden kanssa varmaan vasta marraskuun puolella LÄGIllä. :)Sunnuntaina meillä olikin vuorossa Tiina Jaakkolan koulutus hallilla. Oltiin ostettu Veeran kanssa paikka puoliksi Almalle ja Raisalle, todettiin että kummallekin pölhölle riittää hyvin yksi kunnolla tehty pätkä, ettei ala keittämään yli tai tulemaan väsymystä liikaa. :) Rata oli melko vauhdikkaan ja kinkkisen oloinen ja mulla oli kamala päänsärky eli odotukset Raisan kanssa menemiseen oli täysin nollassa. Radalla oli Mujusen Salmen haasteajatuksia ja teemana siis rytmitys, itsenäiset takaakierrot ja poikkarit. Loppujen lopuksi treeni olikin todella onnistunut! Raisa luki todella hyvin rytmitystä ja mun rintamasuuntaa ja saatiin sika hyviä onnistumisia takaakierroille! Rimoja roiskui jonkin verran, mutta suurin osa niistä oli mun omaa ajoitusvirhettä, sitten kun annoin vihjeet ajoissa pysyi rimatkin ylhäällä! Parasta oli kun sain Raisan yllättävän helposti kääntymään ansaputkelta pois! Kyllä mekin joskus onnistutaan! :) Huippua! Lisää Tiinan supereita koulutksia!

Eilen oli taas Katjan ryhmien ja maanantai viikkotreenien vuoro. Tällä kertaa rata oli enemmän meidän makuun ja mun asenne ja fiilis kohdillaan ja silloinhan niitä onnistumisiakin tulee! ;) Raisa teki tosi hyvää työtä! Harjoiteltiin niistoa pituudelle ja päällejuoksuja, molemmissa tosi hienoja pätkiä, Raisalla ajatus mukana ja pieniä teitä! Sitten oli muutamat ketschker-käännökset, ne vaan toimii Raisalla tosi hyvin ja nyt kun mä uskallan käyttää niitä rohkeammin niin en alkaa olee kummallekin tutumpia. Kontaktit sillä on tosi hyvät, niin A:lle kun puomillekin. Kepit oli eilen vaikeessa kulmassa ja ne tuotti alkuun ongelmia, varsinkin kovassa vauhdissa. Maisan kanssa tehtiin viimeistely-treeni ennen sunnuntain kisoja ja hyvällä mielelle senkin kanssa tuli! Hieno koira! Kunhan mä pysyn poissa edestä ja uskallan jättää sitä enemmän yksin suorittamaan niin hyvä siitä tulee! Hyvä treenifiilis päällänsä!

Viikkoon on mahtunut myös pari erityisen spessua juttua! Synttäreitään on viettäneet Nora ja vanhempieni koira Viuhti! 10.10. täytti Nora 7 vuotta ja 15.10. Viuhti 10 vuotta! :) ♥Ja kaikkein paras juttu mikä tapahtui perjantaina oli se, että sain Joyn hoitoon! Joy on töissä oleva avustajakoira, joka asui luonani ja jonka hoitajana toimin syksystä 2011 kevääseen 2013. Joy lähti töihin toukokuussa 2013 Helsinkiin ja nyt sain ilokseni sen jo toistamiseen hoitoon! Joy tuli perjantaina ja olimme molemmat todella iloisia nähdessämme toisemme! :) ♥ Nyt saamme nauttia toistemme seurasta ainakin viikon verran.

Joy kavereidensa Maisan ja Zian kanssa ♥Ei kommentteja:

Lähetä kommentti