tiistai 10. marraskuuta 2015

Ida: meidän kuulumisia pitkästä aikaa!

Hui miten aika on taas mennyt! Ehkäpä kerron siis meille tapahtuneita juttuja aika järjestyksessä :)

Viime postauksessa jäätiin rally-epiksiin, käytiin siellä siis Maisan kanssa ja sain myös peruutuspaikan Sirpalle! :) Mua jännitti hiukan ennen kisan alkua, kun kuitenkin kyseessä ihan uusi laji meille. Rally-kisoissa on se mukavaa, että radat on kisapaikalla heti ilmoittautumisesta lähtien näkyvillä ja rataantutustuminen tehdään ensin tuomarin kanssa! Tein siis odotellessa radalla olevia juttuja kummankin koiran kanssa. Ensin vuorossa oli Maisa, saimme 86 pistettä, muutama hihnankiristyminen ja kerran Maisa hypähti mua vasten eli niistä -4, tuo -10 tuli sitten kyltin suorittamisesta väärin mikä oli täysin mun moka! Tultiin juosten edeltävältä kyltiltä ja "normaali vauhti"-kyltillä mä en ottanut Maisaan kontaktia, vaan siirryin vaan itse normaaliin vauhtiin eli Maisa jatkoi reippaampaa vauhtia ja teki kyltin kohdalla pyörähdyksen päästäkseen takaisin mun vierelle. Muuten oli todella hienoa menemistä! :) Palkkaaminen oli sallittua ja mulla oli nakki varmuudeksi kädessä piilossa, mutta Maisa meni niin hienosti etten viitsinyt häiritä sitä kesken kaiken palkkaamalla, annoin sitten jackpotin loppuun! Sirpa sai samat pisteet kuin Maisa! Sille myös muutama talutin virhe ja -10 yhden kyltin suorittamatta jättämisestä, minä unohdin suorittaa kyltin! Tajusin sen seuraavaa kylttiä tehdessä, ei siinä enää sitten mikään auttanut, koira teki kaiken oikein joten jatkettiin maaliin ja palkkasin koiran siellä :) Molemmat siis olisi ilman mun huolimattomuutta saaneet 96 pistettä. :) Ja jos tämä olisi ollut virallinen kisa niin olisivat saaneet molemmat hyväksytyn tuloksen! Kiva kokemus kyllä oli! Nyt olen vähän paremmin perillä siitä mitä siellä oikeissa rally-kisoissa oikein tapahtuu!

Tähän väliin on myös mahtunut kahdet ohjatut rally-treenit Jaanan opissa ja tosi hyvin ollaan Maisan kanssa saatu vinkkejä! Jonkin verran ollaan myös kotona treenailtu yksittäisiä juttuja :) Maisa oppii todella nopeasti! Luulen, että mulla on loppuvuoden viikonloput niin täyteen buukattuja, että tämän vuoden puolella ei vielä päästä kokeilemaan virallisiin, mutta jos sitten alkuvuodesta uskallettaisiin mennä!

Sunnuntaina 25.10. olin Maisan kanssa viettämässä laatuaikaa TSAUlla neljän radan verran. Tuomareina oli Johanna Nyberg ja Markku Kaukinen, molemmat olivat tehneet tosi kivoja ratoja, tykkäsin kovin kaikista neljästä! Tuloksina meille tuolta päivältä 5, 10, 15 ja HYL. Virheet olivat puhtaasti mun, muutama ohjausmoka ja muutama rima alas, kaiken kaikkiaan ehkä paras kisapäivä koskaan! Oltiin kaikilla radoilla yhdessä, tehtiin hienoja pätkiä ja Maisan paikallaolot oli kaikilla radoilla SUPER! Olen niin tyytyväinen siihen! :) Uskalsin myös tehdä ohjauksia, joita en ennen olisi uskaltanut, leijeröitiin muutamia kohtia ja uskalsin jättää Maisaa suorittamaan yksin tiettyjä kohtia. Niin hyvän mielen kisat kyllä! Harmillisesti yksikään rata ei tullut videolle kun olin yksin reissussa.. :(

Lauantaina 31.10. järjestimme SWATin WinterCupin ensimmäisen osakilpailun! :) Järjestimme viime talvenakin kolme-osaisen Cupin, jossa jokaisesta osakilpailusta koirakot keräävät pisteitä ja kolmen osakilpailun parhaiten menestyneet palkitaan viimeisessä kilpailussa. Saimme paljon positiivista palautetta Cupista viime vuonna, joten päätimme järjestää sellaisen tänäkin vuonna. Toinen osakilpailu kisataan joulukuun 19.pvä ja kolmas sitten 30.1.! Ensimmäisen osakilpailun tulokset ja Cup-pisteet löytyvät tuolta oikeasta laidasta "Epistuloksia & kuvia"-kohdasta. Koska kisapäivä oli myöskin pyhäinpäivä, päätimme pistää pystyyn myös puku-kisan! Kivasti olivat ihmiset pukeutuneet koirineen, ja jokaisesta luokasta palkittiinkin parhaiten pukeutuneita :) Itse olin pukeutunut merirosvoksi Maisan kanssa! Osallistuin siis työkiireiden ohella myös omien ja lainakoirieni kanssa epiksiin ja hienosti menivät kaikki koiruuteni! Sirpa oli ekaa kertaa mölliluokassa agiradalla ja se teki niin todella upeasti A-esteen että vaude! Hieno tyttö! Teimme silta radalta nopeimman nollatuloksen eli voitettiin mölli maksit! :) ♥ Avoimen radalle pääsivät mineistä Roxy, Bruce ja Muru ja makseista Raisa, Maisa ja Sirpa. Pikkuisille kaikille nollat ja sijat 1. (Muru), 3. (Roxy) ja 4. (Bruce)! :) Isoista vain Maisa teki nollan ja se olikin avoimen maksien nopein eli Maisalle siis voitto sieltä! :) Sirpan kanssa tehtiin kaksi hienoa HYLly rataa, vähän oli vielä radalla kepit vaikea löytää ja pari väärää putkeakin bongattiin, muuten superhienoa menoa. Raisan eka rata oli aika kaaosta, mutta toiselle sitten kokosin itseni ja tehtiin todella nopea 5-tulos! :) Yksi rima putosi mun ohjauksen vuoksi ja sillä sitten Raisan ensimmäinen avoimen luokan palkinto-sija eli kolmansia oltiin. Ja taaskaan hienot radat ei tullut videolle! Pöhhh! :(


Minun ja Katjan halloween-asut :D

Merirosvot Ida & Maisa ;)

Maksi starttien palkintojenjako
 
Mini avoimen palkintojenjako

Maksi avoimen palkintojenjako
 

Olin ilmoittanut lainashelttini Murun, Brucen ja Raisan LÄGIlle kisaamaan 7.11. joten sillä viikolla omat pääsivät maanantai-viikkotreeneihin treenaamaan ja kisoihin lähtevät vielä omatoimitreeniin keskiviikkona. Mari tuli myös silloin hallille joten pääsin treenaamaan myös Murun kanssa. Olemme vain pari kertaa tehneet yhdessä kisojen ja episten lisäksi ja nyt alkaa pikkuhiljaa löytymään yhteinen sävel! Tehtiin Katjan treenirataa hallilla ja hyvin sujui! Otin ekstra treeniin Murulle vaikeat jutut eli keinun, puomin ja kepit, palkkailin niistä paljon ja Murulla oli tosi kiva ajatus kontakteista. Brcuelle vahvistin samoja juttuja kuin Murulle ja Raisa pääsi tekemään vähän keppikulmia ja pientä radan pätkää. Kokeilin myös ekaa kertaa Murun omistajan Marin toista shelttiä, Niittiä. :) Niitti on medi-sheltti, mutta muuten melko samalla tavalla ohjautuva kuin Muru. Kivasti sekin meni, keinu ja kepit on vasta juuri saatu opetettua eli niille jonkin verran varmistelua ja palkkaamista. Mari siinä heittikin että "siinä on sun tuleva kisakoira", saa nähdä eksymmekö joskus Niitinkin kanssa kisaradoille. :)

Lauantaina 7.pvä oli siis kisat Lohjalla. Lähtö oli tosi aikaisin aamulla kun eka rataantutustuminen alkoi jo 9.00, ja päivä venyikin melko pitkäksi kun viimeinen oli 16 jälkeen. Ykkösiin lähti siis Muru ja Raisa, kumpikin kolmelle radalle. Raisalla vähän taas lähti mopo käsistä ja sekoili osittain omiaan, kontaktit onnistui taas hyvin ja lähdöt, ihan hyviä pätkiäkin radoissa oli. :) Murulle ensimmäiseltä radalta tulokseksi 10, kepeiltä mun takia vitonen, olin itse edessä ja Muru aloitti väärältä puolelta ja sitten puomilta myös vitonen. Toiselta radalta sitten HYL koska Muru hyppäsi puomin kontaktin yli todella törkeästi, päätin etten hyväksy sitä ja uusin puomin, siitä sitten saatiin kunnon kontaktionnistuminen :) Kolmas rata oli hyppäri ja sieltä tuli yksi harmillinen rima alas, muuten puhdas rata ja 5-tuloksella voitettiin kisa, Murulla oli pari sekuntia nopeampi aika kuin toiseksi tulleella sheltillä. Kaikenkaikkiaan olen tyytyväinen meidän menoon, nyt tuntui että oltiin koko ajan samalla radalla ja meno oli jouhevaa! :) LisääLisääLisää! Brucella oli sitten ensimmäiset kakkosten kisat ja pikkumies otti heti ekalta radalta (hyppäri) nollan ja ensimmäisen LUVAn!! :) Vitsi miten ylpeä olen siitä! :') ♥ Seuraavalta agiradalta tuli HYL, kepeiltä tuli virhe ja uusin sen ja B ottikin keppejä edeltävän hypyn uusiksi eli siitä sitten hylly, muuten todella hyvä rata sekin ja kontaktit oli myös ok! Vikalta radalta olisi voinut tulla päivän toinen nolla mutta ohjaaja oli jo vähän väsynyt ja oletti eikä ohjannut eli yhdestä hypystä ohi ja siitä siis radalle tulokseksi 5. Muuten TODELLA hyvä rata! Kontaktit oli tällä radalla superhyvät ja kepitkin onnistui ongelmitta, tosi tyytyväinen saa kyllä olla! :) Murun rata tuli videolle joten se tässä:

 
Muru ja minä :)

 
 
 
Maanantaina oli taas vuorossa Katjan ryhmätreenit ja sainkin kaksi ylimääräistä treenipaikkaa eli mukaan pääsivät Maisa, Raisa, Sirpa ja Bruce. Rata näytti piirroksessa tosi oudolta ja ajattelin että äääääh ei tästä tuu mitään. Mutta todellisuudessa se olikin tosi kiva! :) Alussa yksi kinkkisempi putkihässäkkä mikä ei oikein kenenkään kanssa ensin onnistunut mutta sekin saatiin sitten sujumaan! :D Sirpa oli kyllä kaikkein paras, oikein timantti! Kepit toimivat jo radalla, kuin myös A-estekin, jokaisen kontaktin otti niin viimeisen päälle että! :) Ihana kultamuru! Loppupeleissä oli sitten tosi hyvänmielen-treenit ja kerrankin mulla oli hovikuvaaja mukana eli sain vähän videotakin! Kokosin niistä sitten koosteet eli tässä ne nähtäväksi :)
 
 
 
 
Eilen päätin lähteä pitkästä aikaa TSAUlle epiksiin vähän reenailemaan. :) Sirpa pääsi starttiluokkaan hömppäämään ja voitti maksit, melkein kolmen sekunnin erolla toiseksi tulleeseen, hieno tyttö! ♥ Palkintojen jaossa tuomari kehui Sirpaa ja sanoi että se on makein koira mitä on pitkään aikaan nähnyt. :') Avoimeen luokkaan reenimään pääsivät Roxy, Bruce ja Maisa. Päätin ottaa ekan kierroksen kisanomaisesti sen ihmeempiä palkkailematta ja sitten toisen kierroksen vahvistaa kullekin vaikeita asioita. Roxyn kanssa ongelmana on viime aikoina ollut kepit, se aloittaa pujottelun hyvin ja hakee sisäänmenon hyvin, mutta kisatilanteessa on välillä lopettanut pujottelemisen kuin seinään viimeisten keppien kohdalla. Päätin kokeilla miten ne nyt TSAUn hallissa onnistuvat ja sen perusteella miettiä josko ilmoitan sen ensi viikon kisoihin sinne. Tehtiin heti ekalla kierroksella nolla :) Kepit oli ihan hyvät, haki ja aloitti hyvin, hiukan ehkä vauhti hiljeni loppua kohden, mutta en myöskään juuri päässyt vedättämään kun keppien jälkeen piti heti tehdä valssi, joten olen ihan tyytyväinen! Keinu oli myös hyvä! Toisella kierroksella kepit meni taas hyvin mutta päätin palkata niistä, että Rox saisi myös kisakepeistä hyvän fiiliksen. :) Brucelle keppikulma oli vaikea ja yritin auttaa pyöristämällä kulmaa, mutta ensimmäisellä kerralla kepit ei löytyneet, joten korjasin ne. Keinu ja A-este mitkä Brucelle myös hieman vaikeita, meni todella hyvin! Toisella kierroksella kepit löytyi ekalla yrittämällä ja keinun sekä A-esteen otti todella hyvin ja palkkasin ne. :) Maisan kanssa en uskaltanut ensimmäisellä kierroksella kokeilla miten se hakee avokulmaa vaan menin itse säätämään kepeille joten siitä sitten virhe, A:lle ei pysähtynyt joten otin sen uudestaan ja palkkasin pysäytyksestä. Toisella kierroksella uskalsin luottaa koiraan ja sehän haki kepit hienosti! Palkkasin Maisallekin keinun ja A:n. Kannatti lähteä epistelemään, saatiin tosi hyviä onnistumisia ja kaikki sai palkkaa niistä asioista mitä halusinkin niille vahvistaa! :) Kaverini Lotta (Roxyn omistaja) oli mukana joten sain muutamia ratoja videollekin! :)
 
 
 
 
 
Seuraava postaus tuleekin sitten varmaan käsittelemään tämän viikkoisia Tiinan treenejä ja ensi viikonlopun TSAUn kisoja! :) Sinne olen suunnitellut ottavani ykkösiin Murun, kakkosiin Roxyn ja Brucen ja kolmosiin Maisan :)
.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti