Katja


Olen Katja Taskinen, kotoisin Nilsiästä Pohjois-savosta. Saloon muutin aikoinaan töiden ja miehen perässä. Lapsuuden haaveammatti oli hevosenhoitaja, koska kotona meillä oli ravureita ja olen aina pitänyt eläimistä. Hevosenhoitajaa minusta ei kuitenkaan koskaan tullut, mutta melko lähelle tuota päädyin kun opiskelin aikuisena itselleni uuden ammatin, valmistuin 2014 syksyllä eläintenhoitajaksi, suuntautumisena eläinten kouluttaja ja eläinalan yrittäjä.

Vuonna 2011 perustin oman yrityksen Salon Koirahalli, josta lopulta tuli päätoiminen työni, kun lopetin työskentelyn Nokiassa 2012 keväällä. Koulutan pääsääntöisesti agilityä, mutta pidän myös yksityistunteja liittyen oikeastaan lähes kaikkeen koiran käyttäytymiseen.

Omia koiria on taloudessa tällä hetkellä neljä. Veteraaniosastoa edustavat Otto 9v. ja Eetu 10v. Molemmat Cavalierkingcharlesin spanieleita. Eetu on aina ollut seurakoirien aatelia, joskus toki hömpötellyt agilityä omaksi iloksi. Kilpailemista sen kanssa ei edes ajateltu, koska sillä oli nuorena ongelmia polvien kanssa. Otto oli ensimmäinen kisakoirani agilityssä, Rally-Tokossa ja jopa koiratanssissa. Agilityssä pääsimme 3-luokkaan saakka, mutta pian sen jälkeen Otolla todettiin sydänvika, joten kisaaminen jäi siihen. Kisasin agilityä myös lainakoira Sanin kanssa, joka oli myös Cavalierkingcharlesin spanieli, se eteni myös 3-luokkaan saakka, mutta kisaaminen loppui terveysongelmien vuoksi jo 4-vuotiaana.


Qelmi, Otto, Eetu ja Pommac

Sani ja Katja
Nuoriso osastoa taloudessa edustavat kaksi labradorinnoutajaa Pommac ja Qelmi. Pommac oli projektikoirani opintojen ajan, koulutin sitä avustajakoiraksi ja hypokoiraksi. Lopulta, kun se todettiin hieman liian herkäksi työtehtäviin lunastin sen tietenkin itselleni. Tuolloin, ennen kuin tiesin Pommacin jäävän meille olin kuitenkin ihastunut labradorinnoutajaan rotuna jo niin kovin, että olin hankkinut puoli vuotta aiemmin itselleni Qelmin uudeksi harrastuskoiraksi, kun vanhusten kanssa harrastaminen ei enää ollut mahdollista. Siispä minulla olikin yhtäkkiä kaksi nuorta koiraa, joiden kanssa ollaan aloitettu huikea tutustumismatka itselle ennestään täysin tuntemattomiinkin lajeihin! Molemmat labbikset harrastavat vesipelastusta, nomea ja agilityä. Lisäksi enemmän Qelmin juttu on kickbiken vetäminen. Pojat ovat aivan erilaisia luonteiltaan, Pommac vähän herkkä iloinen höppänä, Qelmi taas tulinen musta pikku apinalapsi!

Qelmi liitää.

Pommac loikkaa.

Pommacin lokin nouto vedestä.

Qelmin variksen nouto.

Pommac vepessä.

Qelmi pelastaa hukkuvaa vepessä.

Itselle uudet harrastukset ovat myös olleet erittäin opettavaisia ja mielenkiintoisia. Treenikaverin sanoin sanottuna "Kyllä te ootte edistyny jo tosi huimasti, sulla on ainakin jo noutajatalutin, pilli ja damit mukana, kun tuut treeneihin". Vanhakin omistaja siis oppii uusia temppuja! On myös todella mielenkiintoista päästä soveltamaan omaa koirankoulutustaitoa ihan erilaisiin tehtäviin ja joskus haasteellistakin miettiä, miten jonkun asian saa opetettua koiralle.
Katja ja Pommac nomessa.
Qelmi ja Katja agirodussa 2015 Nastolassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti