perjantai 11. joulukuuta 2015

Ida: Agility ja koirat on parasta mitä tiedän! ♥

Kuten otsikko kertookin, niin koirat ja agility on vaan jotain niin parasta! Mulla on töissä ollut vähän masentavaa viime aikoina (paljon työkavereita sairaslomalla, organisaatiomuutos ym.) ja kyllä täytyy vaan todeta aina joka treenin, lenkin, koirien kanssa touhuumisen ja kisan jälkeen että kyllä noi nelijalkaiset hännänheiluttajat pelastaa aina kaiken! Piristävät päivän kun päivän! :) ♥

Viime postauksen jälkeen on ollut ohjelmassa mitäs muutakaan kun treeniä ;) Parit viikkotreenit on mahtuneet tähän väliin, vähän omatoimi-treenailua, yksäreitä ja Tiina Jaakkolan koulutusta, kisoja unohtamatta. Raisa oli tossa parin viikon treenitauolla taas vähän keräämässä ajatuksia agilityyn, ja hyvin pikku tauko taas toimi, nyt parissa viime treenissä ollut ihan superlikka! Kun mä saisin vaan ton oman tekemisen ja fiiliksen siirrettyä kisakentillekin! Meinasin ensin pitää sen kanssa kisataukoa kevääseen asti, mutta tekeminen on ollut niin kivaa, että saa nähdä josko ottaisinkin sen vielä yksiin kisoihin ennen joulua. TSAUn kisoihin olen ainakin menossa 12.12., sinne lähtee Muru ykkösiin ja Roxy ja Bruce kakkosiin :) Raisa ei sinne ainakaan tule, katsotaan jos johonkin muualle sitten.. Maisa saa taukoilla loppuvuoden, yhdet tai kahdet epikset käydään, mutta virallisiin ei mennä kun vasta tammikuussa. :)

Marraskuun puolella oltiin myös TSAUlla kisaamassa, silloin ei mitään suuren suurta menestystä tullut, mutta niin se kuuluukin olla, sitten kun niitä onnistumisia ja tuloksia tulee niin ne ilahduttavat todella! :) Lainis-sheltti Muru oli neljällä radalla ykkösissä, me kerättiin tällä kertaa hyllyjä ja virhepisteitä :D Radat oli kaikki kokonaisuutena hyviä, mutta Murulla oli vähän liikaa vauhtia ja liian vähän keskittymistä ja sen vuoksi muun muassa kepit tuotti kaikilla radoilla vähän ongelmia. Todella hienosti se osasi kaikilla radoilla hakea kepit ja aloittaa oikeasta välistä, kesti jopa takaa leikkauksen yhdellä radalla, mutta kärsivällisyys ei kestänyt keppien loppuun asti. Parilla radalla siellä oli putket houkuttelemassa ja ne veti pikku raketti-shelttiä puoleensa :D Hyppäri oli kaikkein paras rata, se meni muuten puhtaasti ja oli hyvä yhtenäinen rata, mutta kepit kosahti siinäkin kun Muru karkasi jo kolmanneksi vikasta välistä putkeen. Radoilta tuli myös pari kontakti virhettä. Kakkosissa mukana oli Bruce ja Roxy, niillä molemmilla meno oli varsin kivaa! Brucelle eka radalta niin läheltä piti nolla et ei oo tosi! Kolmanneks vikalle esteelle asti mentiin hienosti kunnes mun takaaleikkaus meni persiilleen ja sit se karkas putkeen ja hyllyhän sieltä sit napsahti. Ärsyttävää kun koira teki hyvin ja niin pienestä oli kiinni! Muilta radoilta sille tuli HYL ja 10 ja sillä napsahti 3.sija. Roxy oli myös tosi kivalla fiiliksellä! Ekalta radalta tuli HYL kepeiltä, tokalta 5 kiellosta ja sillä 3.sija, kolmannelta (hyppäri) tuli 0 ajalla -6,48, mutta ei taaskaan LUVAa kun oli liian vähän osallistujia ja voittaja meni meidän ohi inan nopeammalla ajalla :( Mutta mikä parasta! Mä taisin ratkaista Roxyn keppiongelman! Oon vissiin ollu liian lähellä sitä ja siks se "ahdistuu" ja lopettaa kesken! Koska tällä 0-radalla olin aika kaukana ja kepit sujui ongelmitta melkein samaa vauhtia kun treeneissä! Vikalla radalla tuli HYL kun kiitonakkini lipsahti väärälle hypylle sellaisessa kohdassa missä mulla ei tullut mieleenkään että se karkaisi siihen suuntaan :D Mutta tälläkin radalla kepit toimi täydellisesti! Odotan innolla huomisia kisoja, että toimiiko tämä teoriani sittenkin! :) Maisa oli sunnuntaina sitten kolmosissa kisaamassa kaikki 4 starttia ja kaikki 4 oli myös HYLlyjä :D Hyviä kyllä kaikki ja tosi pienestä kiinni! Nyt hän saa nauttia ansaitusta kisavapaasta vuodenvaihteen yli!
 
Muru :)
 
 
Treeneistä ei sen enempää mitään yksityiskohtaista. Olen saanut melkein joka viikolle ylimääräisiä treenipaikkoja eli kaikki koirat niin omat kun lainiksetkin ovat päässeet ohjattuihin reeneihin. Olen myös pitkästä aikaa saanut treenejä videolle! :) Eli tässä niitä, kertokoon ne siitä miten hyvin treenit on viime aikoina menneet ;)

 
 
 
 
 
 
Raisaan olen ollut erityisen tyytyväinen! ♥ Se on tehnyt niin hyvin hommia ja mennyt pienessä ajassa tosi paljon eteenpäin! Kai niiden virheiden korjaaminen siis on mahdollista :) Molemmat lainis-sheltit Muru ja Niitti on myös alkaneet kulkemaan tosi hyvin mun kanssa, nyt kun vähän paremmin tunnetaan toisiamme niin uskaltaa jo kokeilla muitakin ohjauskuvioita kun niitä perus tuttuja ja turvallisia. Muru pääseekin vielä kaksiin kisoihin tämän vuoden puolella :)
 
Niitti ja Muru :)

 
Sitten vähän muuta kun agilitya... Nimittäin 27.11. tapahtui todella iso asia elämässäni! Avustajakoiraopplias Ziasta valmistui kahden vuoden työn jälkeen ihan oikea virallinen avustajakoira! ♥ Zia kävi muiden"luokkatovereidensa" kanssa Helsingissä avustajakoirien käyttöönottokatsastuksessa eli loppukokeessa. Jännitin ihan hulluna edeltävästä illasta asti ja odotin Lailalta soittoa koko päivän. Kolmen maissa sitten puhelin soi ja Zia oli mennyt testistä moitteitta läpi! Olen niin onnellinen ja ylpeä, pieni aputassuni! ♥ Tällä asialla tietysti on myös hieman surullinen puoli, Zia siis lähtee töihin vuodenvaihteen jälkeen ja laumamme on taas yhtä koiraa pienempi. :( Silti olen iloinen siitä, että Zia pääsee tekemään avustajakoiran työtä, se on niin hikari ja tykkää tehdä hommia!
 
Zian luu ja mun skumppa ;)
 
Käytiin myös marraskuun lopulla viettämässä SWATin pikkujouluja ;) Käytiin keilaamassa pari kierrosta ja sitten syömässä sen jälkeen, oli oikein hauska ilta! :)
 
 
Ja joulukuun alussa juhlittiin taas synttäreitä kun Zia täytti 2 vuotta ♥
 
Sirpa ja synttärikakku sekä lahja :) ♥
 
 
 
 
 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti