keskiviikko 12. elokuuta 2015

Noutajien taipumuskokeet Vehmaa 2.8.2015

Sunnuntai aamuna aikaisin lähdettiin ajelemaan kohti Vehmaata noutajien taipumuskokeeseen, jonne olin ilmoittanut Pommacin. Se on kuitenkin melkoisen kiltti ja kuuliainen ja onhan me jo jonkun verran treenattu noutoja myös riistalla, joten uskoin meillä olevan hyvät mahdollisuudet läpäistä koe.

Koepaikalle saavuttuamme menin ilmoittautumispisteeseen, jossa selvisi, että aamupäivän ryhmästä on jäänyt yksi koira pois, joten koiria olisi yksi vähemmän. No ihan vitsinä siinä heitin toimitsijalle, että minullahan olisi tuolla autossa toinenkin koira mukana ja kaikki sen tarvittavat paperit myöskin. No toimitsija tiedusteli asiaa tuomarilta ja vastaavalta koetoimitsijalta ja he sanoivat, että tervetuloa kokeeseen, jos osallistumismaksun verran löytyy rahaa. Hetken asiaa mietittyäni ajattelin, että mikäpäs siinä! Odotukset eivät olleet suuret ja ajattelin, että saadaan ainakin hyvät kokeen omaiset treenit :D. Niinpä sitten Qelmikin sai paikan kokeeseen ja lähti koittamaan onneaan numerolla 3, kun Pommac oli vasta sen jälkeen numerolla 6.

Läpäistyn kokeen jälkeen on hyvä hymyillä!
Qelmin kunniakirja

No pikkuinen apinapoika suoriutui tehtävistä niinkin hyvin, että lunasti paikkansa vesinoudosta hakuruutuun ja hakuruudusta viimeiseen osioon eli jäljelle. Pommac sen sijaan sai jonkun hölmön ajatuksen pieneen keltaiseen päähänsä ja päätti hakuruudussa piehtaroida variksen päällä, jolloin koe keskeytettiin. Qelmi läpäisi myös jäljen ja näin ollen palasimme kotiin taippareista yhden kunniakirjalla palkitun koiran kanssa, jonka ei edes pitänyt osallistua :D. Suoritus ei varmasti ollut ihan hienoimmasta päästä, kun itseäkin jännitti niin paljon, nämä kun olivat meille kaikille ihan ensimmäiset kokeet tässä lajissa.

Video Qelmin taipumuskokeesta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti