maanantai 24. elokuuta 2015

Katja: Vesipelastuksen soveltuvuuskokeet Salossa 22.-23.8.2015

Helteinen viikonloppu meni labradorien kanssa vesipelastuksen merkeissä Salon Kavilannummella. Nyt on iho punainen ja päivät oli pitkiä, kun Pommac osallistui lauantain kokeeseen ja Qelmi sunnuntain kokeeseen. Vesipelastuksessa samat ohjaajat eivät saa nimittäin ohjata kahta koiraa saman päivän aikana, joten piti ilmoittaa ne eri päiville soveltuvuuskokeeseen. Mutta kyllähän se kannatti lähteä, tuloksiakin tuli!

Pommac ja Qelmi uintireissun jälkeen.
Vesipelastuksen soveltuvuuskokeen joutuvat Suomessa suorittamaan muut kuin Landseer ja Newfoundlandinkoira rotuiset koirat, ennen kuin pääsevät kilpailemaan vesipelastuksessa. Soveltuvuuskoetta saa nykyisten sääntöjen mukaan yrittää vain kaksi kertaa, mikä tuo tietysti lisää jännitystä suoritukseen. Kokeesta pitää saada vähintään 65 pistettä maksimipistemäärän ollessa 100 pistettä. Soveltuvuuskoe sisältää neljä eri suoritusta 1. Veneestä hyppy 2. Esineen vienti 3. Veneen nouto 4. Hukkuvan pelastaminen. jokainen näistä suorituksista on 25 pisteen arvoinen. Virheistä vähennetään pisteitä. Virheitä voivat olla esimerkiksi ylimääräiset käskyt, koiran avustaminen tai maalilinjan ohitus.

Pommac oli siis suoritusvuorossa lauantaina ja eipä tuo oikeastaan olisi enää paremmin voinut mennä, kun pisteitä tuli 100 eli täydet pisteet kaikista osa-alueista. Saatiin myös hyvää kokemusta lajissa kilpailemisesta ja ohjeita tuomareilta jatkoa ajatellen. Tällä tuloksella kelpaa kyllä lähteä alokasluokkaan kisaamaan! Katsotaan ehditäänkö enää tänä vuonna, kun kokeita ei enää järjestetä montaa syyskuun puolella, jos ei niin jätetään laji hautumaan ensi kevättä odottaen :)

Pommacin kunniakirja.
Qelmi osallistui sunnuntain kokeeseen ja oli suoritusvuorossa ensimmäinen. veneestä hyppy meni ihan hyvin ja siitä tuli täydet 25 pistettä. Vienti on ollut meidän haastavin liike, eikä se ole ollut ihan varmalla pohjalla. Lähdettiin kuitenkin kokeilemaan sovea, onnistuu jos hyvin käy tai sitten ei. No ei onnistunut, Qelmi ei lähtenyt uimaan rannasta eli vielä tarvitsee paljon vahvistusta tämä liike. Viennin mentyä nollille tuli tietenkin lisäpaineita seuraaville liikkeille! Veneen noudosta vähennettiin yksi piste ylimääräisestä käskystä (vepessä se voi olla sanallisen käskyn lisäksi myös vaikka kädenliike tai askel) eli saatiin 24 pistettä. Viimeisenä ollut hukkuvan pelastaminen meni sitten nappiin ja saatiin täydet 25 pistettä ja samalla soveltuvuuskoe läpi 74 pisteellä! Jännää oli siis loppuun saakka :D. Qelmin kanssa ei kyllä olla valmiita kilpailemaan alokasluokkaan vaan viennin kanssa pitää tehdä vielä töitä, mutta se jääköön ensi kesään!

Qelmin kunniakirja.
Poikien pokaalit :D
 Videot kokeista, kaukaa kuvattu tosin: Pommacin sove suoritus Qelmin sove suoritus


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti